Mosselsoepje met saffraan en broccoli
Origineel, dit mosselsoepje met saffraan. Een goede keuze als je op zoek bent naar een verrassende soep als voorgerecht.
Geef score
Kooktijd10 min
Voorbereiding
Porties

- klontje Solo
- 1 ui fijngesneden
- 1 stukje stoofselder gesneden
- 1 takje tijm
- 1 dl droge witte wijn
- 12 Zeeuwse mosselen jumbo
- 2 dl light room
- 1 mespuntje saffraan
- zout en peper
- 1 stronk broccoli
- Smelt de Solo en fruit de uien en de stoofselder zonder ze te laten kleuren.
- Voeg de tijm toe en blus met de wijn.
- Voeg de mosselen toe en bedek de pan met een deksel.
- Schud de mosselen geregeld om, zodat ze gelijkmatig gaar worden.
- Als de mosselen helemaal open zijn, zijn ze gaar.
- Neem de mosselen uit de pan, haal ze uit de schelp en hou 4 mosselschelpen apart.
- Giet het kookvocht door een zeef, voeg de room en de saffraan toe en breng op smaak met zout en peper.
- Snij de broccoli in kleine stukjes en kook ze in gezouten water. Spoel meteen met koud water om de mooie groene kleur te behouden.
- Verdeel de mosselen en broccoli in kleine kommetjes of kopjes en voeg het soepje toe.
- Zet een mosselschelp op de rand van het kommetje met een takje groen naar keuze.
