Paascake
Geef score
Kooktijd1 uur 30 min
Porties

- Cake:
- 125 g Solo op kamertemperatuur
- 312 g fijne kristalsuiker
- 3 eieren
- 1 tl (5 ml) amandelessence
- 625 g bloem
- 0.5 tl zout
- 3 tl bakpoeder
- 167 ml melk
- Glazuur:
- 375 g Solo
- 750 g poedersuiker, gezeefd
- 2 tl (10 ml) vanille-essence
- Melk, om te verdunnen
- Extra:
- 2 bakvormen in de vorm van een half ei (te huur bij gespecialiseerde bakwinkels)
- 5 – 6 druppels roze voedingskleurstof
- suiker- of chocoladeversieringen
- kleine paaseitjes
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Klop de Solo romig, voeg er de suiker beetje bij beetje aan toe en klop tot het geheel licht en romig is. Voeg de amandelessence toe.
- Klop de eieren op en roer ze onder het Solo-mengsel. Roer tot een gladde massa.
- Zeef de droge ingrediënten samen in een kom, en voeg beetje bij beetje de droge ingrediënten en de melk toe aan het Solo-mengsel. Meng voorzichtig maar grondig.
- Giet het deeg in de ingevette paaseivormen en bak 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Voor het glazuur: klop de Solo romig tot hij lichter wordt van kleur.
- Voeg al kloppend de poedersuiker toe, tot alles goed gemengd is.
- Voeg de vanille-essence en wat melk toe om een gladde massa te verkrijgen.
- Afwerking: plak de 2 halve eieren aan elkaar met wat glazuur. Leg de cake op een bord of schaal bekleed met zilverpapier. Overgiet volledig met wit glazuur.
- Voeg aan het overblijvende glazuur wat voedingskleurstof toe. Wij gebruikten een spuitzak met een spuitmond om de strepen te tekenen. We gebruikten ook een diepvrieszakje: giet er wat glazuur in. Duw alle glazuur in één hoek en knip het hoekje eraf met een scherpe schaar. Ziezo: een wegwerpbare spuitzak. Je kan strepen tekenen, stippen of kronkellijntjes. Decoreer met suiker- of chocoladeversieringen.
- Versier de rest van het bord met kleine paaseitjes.
