use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Paascupcakes met chocolade

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd45 min
  • Porties
     
    18
recipe image Paascupcakes met chocolade
  • Cupcakes:
  • 115 g Solo
  • 115 g fijne kristalsuiker
  • 2 grote eieren
  • 115 g zelfrijzende bloem, gezeefd met
  • 1 el cacao, en
  • 0.5 tl bakpoeder
  • Chocoladeglazuur:
  • 85 g Solo
  • 1 - 2 el melk
  • 1 opgehoopte el cacao
  • 225 g poedersuiker, gezeefd
  • Als decoratie:
  • mini-chocoladepaaseitjes
  1. Verwarm de oven voor op 190 °C voor een conventionele oven, 170 °C voor een heteluchtoven, stand 5 voor een gasoven.
  2. Doe alle cupcake-ingrediënten samen in een mengkom en meng ze grondig met een houten lepel, ongeveer 2 à 3 minuten. Plaats met een theelepel hoopjes deeg in 18 - 20 papieren cupcakevormpjes of in 12-14 muffinvormpjes en zet deze op een bakplaat of in een cupcake- of muffinvorm.
  3. Bak 15 - 20 minuten op de tweedehoogste plank van de voorverwarmde oven. Laat afkoelen op een bakrooster.
  4. Doe voor het chocoladeglazuur alle ingrediënten in een mengkom en klop tot een gladde massa. Spreid het glazuur over de cupcakes of maak er met een spuitzak nestjes bovenop, en decoreer met paaseitjes.

Wat voor score geef jij dit recept?