Paella met kip en pikante chorizo
paella met kip en chorizo
Echte paella met kip en chorizo, hoe maak je dat nu eigenlijk? Dit simpele recept helpt je meteen op weg. Superlekker!
Geef score
Kooktijd55 min
Porties

- 1 doosje saffraan (0.05 g)
- 1 l hete kippenbouillon
- 600 g kippenboutjes
- 400 g tomatenblokjes
- 5 el Solo Vloeibaar
- 2 uien, gesnipperd
- 1 pikante chorizo, in plakjes
- 4 teentjes knoflook, geperst
- 300 g arboriorijst
- 300 g erwtjes uit de diepvries
- Doe de saffraan in een kommetje, voeg 2 eetlepels bouillon toe, roer en laat staan tot gebruik. Bestrooi de kippenboutjes met peper en zout.
- Verhit de Solo vloeibaar in een diepe pan en bak de kip in 5 minuten rondom bruin. Voeg de ui en chorizo toe en bak even mee. Voeg de geperste knoflook toe en bak nog 1 minuut verder.
- Voeg de rijst toe en bak hem al roerend mee tot de korrels mooi blinken. Door de rijst te bakken ‘fixeer’ je het zetmeel en voorkom je dat de paella te kleverig wordt. Voeg de tomatenblokjes toe en giet er de rest van de bouillon en de opgeloste saffraan bij. Breng aan de kook, roer 1 keer goed door, zet het vuur zachter en laat 20 minuten zachtjes koken.
- Voeg er in de laatste 10 minuten de erwten aan toe en roer goed om.
- Serveer de paella in een diep bord.
