Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Schil de ananas, verwijder de ruwe ‘oogjes’ en snijd hem in plakjes van een halve centimeter. Snijd de harde kern van elk plakje eruit. Doe de ananasschijven in een kom en strooi er wat kristalsuiker over.
Meng de melk, de bloem, de eieren en de rest van de suiker met de klopper in een ruime kom. Giet het beslag door een fijne zeef om eventuele klontertjes weg te werken.
Verhit een eetlepel Solo vloeibaar in een koekenpan. Doe een schijfje ananas in de pan en bak het tot het lichtjes karameliseert. Draai het om en bak nog even verder. Overgiet de ananas met een pollepel van het beslag, verspreid het beslag al draaiend over de hele pan en bak de pannenkoek aan beide zijden goudbruin (draai voorzichtig met een spatel, zodat de pannenkoek niet scheurt).
Herhaal dit tot al het deeg verwerkt is. Serveer de pannenkoeken warm.
Verse ananas kan een lichtzure smaak hebben, strooi daarom net voor het serveren wat poedersuiker op de pannenkoeken.