Parelhoen op een bedje van witloof met oosterse saus
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- bieslook en sesamzaad voor de afwerking
- zout
- 1 koffielepel suiker
- 2.5 koffielepels Maïzena
- 0.5 eetlepel ketchup
- 2 eetlepels droge sherry
- 300 g parelhoen filets
- 6 eetlepels Solo
- 2.5 dl gevogelte-bouillon
- 1 eetlepel hoisinsaus
- 0.5 koffielepel sambal
- peper
- 4 witlof (stronken)
- 1 gepelde versnipperde ui
- 1 teentje look, gepeld en versnipperd
- Snij het gevogelte in reepjes en meng met peper, zout en 1/2 koffielepel Maïzena.
- Bak af in 3 eetlepels Solo en haal uit de pan.
- Stoof de in twee gesneden witloofstronken in de wok in de overige Solo gedurende 5 minuten.
- Kruid met suiker.
- Giet er 1/2 dl bouillon bij, dat geeft een stomend effect.
- Laat nogmaals gedurende 5 minuten stoven met het deksel op de wok.
- Dresseer op een schotel, hou het warm.
- Doe een scheutje olie in de verhitte wok, bij het walmen fruit je de look en ui.
- Doe de hoisinsaus, ketchup, sambal en de overige bouillon erbij.
- Breng het aan de kook en voeg de sherry toe en bind met de overige in water losgeroerde Maïzena.
- Voeg het vlees toe en breng het terug aan de kook.
- Dresseer het vlees naast het witloof. Werk af met bieslook en sesamzaad.
