use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Pasteitje van asperges met zalmfilets
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Pasteitje van asperges met zalmfilets

Pasteitje van asperges met zalmfilets

Dit indrukwekkende pasteitje van asperges maak je van groene én witte asperges. Heerlijk in combinatie met de verse zalmfilet.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    25 min
  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • zout
  • 50 g verse koriander
  • 4 groene asperges
  • 5 dl kookvocht van witte asperges
  • 1 dl Solo Vloeibaar
  • mespunt koriander
  • 1 mespunt saffraan
  • 24 witte asperges
  • 800 g roze zalmfilet
  • 4 eetlepels extra vergine olijfolie
  • peper
  • 50 g walnoten (gemalen)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Schil de witte asperges en kook ze gedurende 10 min. in 1 liter water. Koel ze vervolgens in ijswater en laat uitlekken.
  2. Kook de groene asperges gedurende 7 à 8 minuten. Giet ze af en pureer ze onmiddellijk. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Halveer de zalmfilets in dikte en snij ze cirkelvormig in een diameter van 8,5 cm;
  4. 1 cm meer dan de diameter van de springvorm van 7,5 cm die later gebruikt wordt om het gerecht in pasteivorm te krijgen.
  5. Braad de zalmfilets lichtbruin in olijfolie.
  6. Smeer de springvorm(en) in met olijfolie en vul ze in de volgende volgorde: zalmfilet, een dun laagje groene aspergepuree en daarop 2 zodanig versneden asperges dat ze een egale laag in de springvorm(en) vormen.
  7. Herhaal deze volgorde van zalmfilet/puree/asperges. Plaats de springvorm(en) gedurende 10 min. in de oven op 180°C.
  8. Voor de saus: Breng het kookvocht van de witte asperges met de Solo Vloeibaar aan de kook en voeg de saffraan en koriander toe.
  9. Laat het geheel inkoken tot het tot de helft is gereduceerd.
  10. Neem de pan van het vuur en voeg de fijngemalen walnoten toe, samen met de verse koriander.
  11. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  12. Plaats op een voorverwarmd bord de springvorm en haal deze voorzichtig weg.
  13. Deel de twee resterende asperges per bord in drie en garneer ze kruisgewijs rondom het pasteitje.
  14. Maak het geheel af met de saus rondom het pasteitje en over de asperges.
Leg de asperges voor je pasteitje altijd plat op een snijplank als je ze schilt: zo breken ze niet in tweeën.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.