use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Pikante Thaise sla met biervinaigrette

Deze 100% vegetarische Thaise sla prikkelt al je zintuigen. Oogt mooi, ruikt geweldig én smaakt hemels. Een aanrader als je eens écht wilt verrassen.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd25 min
  • Porties
     
    4
recipe image Pikante Thaise sla met biervinaigrette
  • 1 bosje radijzen in kwartjes
  • 2 eetlepels suiker
  • 3 eetlepels limoen
  • 1 bosje versnipperde lente-uitjes
  • peper en zout
  • 1 eetlepel gember (geraspt)
  • 1.5 komkommer (geschild
  • 1 takje fijngehakte munt
  • 5 eetlepels rijstazijn
  • 4 eetlepels limoensap
  • 4 eetlepels arachideolie
  • 1 eetlepel chiliolie
  • 2 eetlepels koriander (fijngehakt)
  • 1 kleine Spaanse peper ontpit en gehakt
  • 1 dl pils
  • 2 ui (versnipperd)
  1. Meng in een slakom de komkommer, de uitjes en de radijzen. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de suiker en de gember toe. Meng goed. Besprenkel met 3 eetlepels limoensap. Bestrooi met verse munt. Meng voorzichtig. Dek af en zet koel.
  2. Meng in een kleine kom de rijstazijn, het limoensap, het zout en de peper. Voeg het bier, de chili- en de arachideolie toe en meng goed. Voeg de uien, de koriander en de kleine Spaanse peper toe. Meng. Dek af en zet op een koele plaats.
  3. Giet de vinaigrette net voor het opdienen op de gemengde sla.

Wat voor score geef jij dit recept?