Pikante Thaise sla met biervinaigrette
Deze 100% vegetarische Thaise sla prikkelt al je zintuigen. Oogt mooi, ruikt geweldig én smaakt hemels. Een aanrader als je eens écht wilt verrassen.
Geef score
Kooktijd25 min
Porties

- 1 bosje radijzen in kwartjes
- 2 eetlepels suiker
- 3 eetlepels limoen
- 1 bosje versnipperde lente-uitjes
- peper en zout
- 1 eetlepel gember (geraspt)
- 1.5 komkommer (geschild
- 1 takje fijngehakte munt
- 5 eetlepels rijstazijn
- 4 eetlepels limoensap
- 4 eetlepels arachideolie
- 1 eetlepel chiliolie
- 2 eetlepels koriander (fijngehakt)
- 1 kleine Spaanse peper ontpit en gehakt
- 1 dl pils
- 2 ui (versnipperd)
- Meng in een slakom de komkommer, de uitjes en de radijzen. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de suiker en de gember toe. Meng goed. Besprenkel met 3 eetlepels limoensap. Bestrooi met verse munt. Meng voorzichtig. Dek af en zet koel.
- Meng in een kleine kom de rijstazijn, het limoensap, het zout en de peper. Voeg het bier, de chili- en de arachideolie toe en meng goed. Voeg de uien, de koriander en de kleine Spaanse peper toe. Meng. Dek af en zet op een koele plaats.
- Giet de vinaigrette net voor het opdienen op de gemengde sla.
