use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Pilafrijst uit de Indiase keuken op Francesca's wijze

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd20 min
  • Voorbereiding
     
     
    25 min
  • Porties
     
    2
recipe image Pilafrijst uit de Indiase keuken op Francesca's wijze
  • zout
  • 250 g basmati rijst
  • Solo Vloeibaar
  • 1 snuifje saffraan
  • 1 limoensap
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 2 eetlepels cashewnoten
  • 1 blokje Knorr Finesse Groentebouillon
  • 1 koffielepel kardemomzaadjes (uit hun hulseltje en even in vijzel pletten)
  • gehakte koriander
  • 100 g wilde rijst
  • 1 fijn gehakte ui
  • 1 teentje look
  • 1 kaneelstokje
  • 2 eetlepels amandelschilfers
  • 4 kruidnagels
  • 2 koffielepels gember
  1. Kook de wilde rijst beetgaar.
  2. Stoof intussen de ajuin, look, kaneelstok, kardemomzaadjes, kruidnagels en gember in de Solo Vloeibaar.
  3. Voeg de basmatirijst toe en laat die 5 minuten de vetstof opnemen.
  4. Voeg het water toe (1,5 keer de hoeveelheid van de rijst) met het bouillonblokje, saffraan en beetje zout.
  5. Laat 10 minuten doorkoken, voeg dan de wilde rijst toe.
  6. Voeg de rozijnen toe en laat nog even doorkoken.
  7. Laat alles even rusten en voeg op het einde de noten , de amandelen en het limoensap toe.
  8. Bestrooi rijkelijk met verse koriander.

Wat voor score geef jij dit recept?