Pilafrijst uit de Indiase keuken op Francesca's wijze
Geef score
Kooktijd20 min
Voorbereiding
Porties

- zout
- 250 g basmati rijst
- Solo Vloeibaar
- 1 snuifje saffraan
- 1 limoensap
- 2 eetlepels rozijnen
- 2 eetlepels cashewnoten
- 1 blokje Knorr Finesse Groentebouillon
- 1 koffielepel kardemomzaadjes (uit hun hulseltje en even in vijzel pletten)
- gehakte koriander
- 100 g wilde rijst
- 1 fijn gehakte ui
- 1 teentje look
- 1 kaneelstokje
- 2 eetlepels amandelschilfers
- 4 kruidnagels
- 2 koffielepels gember
- Kook de wilde rijst beetgaar.
- Stoof intussen de ajuin, look, kaneelstok, kardemomzaadjes, kruidnagels en gember in de Solo Vloeibaar.
- Voeg de basmatirijst toe en laat die 5 minuten de vetstof opnemen.
- Voeg het water toe (1,5 keer de hoeveelheid van de rijst) met het bouillonblokje, saffraan en beetje zout.
- Laat 10 minuten doorkoken, voeg dan de wilde rijst toe.
- Voeg de rozijnen toe en laat nog even doorkoken.
- Laat alles even rusten en voeg op het einde de noten , de amandelen en het limoensap toe.
- Bestrooi rijkelijk met verse koriander.
