Pompoenroomsoep met hazelnoten
Een pompoenroomsoep met hazelnoten klinkt misschien wat vreemd, maar geloof ons: de combinatie is superlekker. Een heuse herfstklassieker in spe!
Geef score
Kooktijd35 min
Voorbereiding
Porties

- 1 kg pompoen, gewassen en in stukken gesneden
- 150 g ui, in dunne plakjes gesneden
- 3 wortelen, in dunne plakjes gesneden
- 100 g witte selder
- 1 flesje light room
- 80 g gepelde hazelnoten, fijngehakt
- 2 blokjes Knorr Finesse kipbouillon
- peper
- zout
- 2 eetlepels Solo Vloeibaar
- Laat de groenten zweten in de Solo Vloeibaar en voeg daarna de bouillonblokjes en 1 liter water toe .
- Laat ongeveer 30 minuten garen met het deksel op de pot.
- Mix en zeef.
- Breng de soep weer aan de kook, voeg er peper en zout aan toe en giet er de room bij.
- Werk af door er de fijngehakte hazelnoten over te strooien.
