use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Pompoensoep met kokosmelk
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Pompoensoep met kokosmelk

Pompoensoep met kokosmelk

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    50 min
  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • 1 kleine (biologische) pompoen
  • 1 grote ui
  • 0.5 rode peper
  • 3 cm gemberwortel
  • 1 teen knoflook
  • 2 kneepjes Solo Vloeibaar
  • zout, peper
  • 0.5 tl gemalen koriander (ketoembar)
  • 6 dl kippenbouillon
  • 4 dl kokosmelk, (blik)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snijd de pompoen in stukken, schil ze en verwijder de draden en pitten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel en snipper de ui. Snijd de peper in reepjes. Schil de gemberwortel en snijd deze in heel fijne snippertjes. Pel de knoflook.
  2. Verhit de vloeibare margarine en fruit hierin de uisnippers en blokjes pompoen. Voeg reepjes peper en de gemberwortel toe, pers de knoflook boven de pan uit en laat het mengsel op matig vuur nog even zachtjes bakken. Breng op smaak met zout, peper en gemalen koriander.
  3. Schenk de bouillon erbij en laat deze 15 à 20 minuten zachtjes koken tot de pompoen gaar is. Schenk ook de kokosmelk in de pan en warm goed door. Pureer de massa tot slot met een staafmixer tot een gladde soep.
Lekker met crostini, warm uit de oven: bestrijk plakken ciabatta met vloeibare margarine en grill ze in een hete oven goudbruin en krokant.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.