Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Snijd de pompoen in stukken, schil ze en verwijder de draden en pitten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel en snipper de ui. Snijd de peper in reepjes. Schil de gemberwortel en snijd deze in heel fijne snippertjes. Pel de knoflook.
Verhit de vloeibare margarine en fruit hierin de uisnippers en blokjes pompoen. Voeg reepjes peper en de gemberwortel toe, pers de knoflook boven de pan uit en laat het mengsel op matig vuur nog even zachtjes bakken. Breng op smaak met zout, peper en gemalen koriander.
Schenk de bouillon erbij en laat deze 15 à 20 minuten zachtjes koken tot de pompoen gaar is. Schenk ook de kokosmelk in de pan en warm goed door. Pureer de massa tot slot met een staafmixer tot een gladde soep.
Lekker met crostini, warm uit de oven: bestrijk plakken ciabatta met vloeibare margarine en grill ze in een hete oven goudbruin en krokant.