Quinoa met geroosterde lentegroenten
Heerlijke vegetarische quinoa met geroosterde lentegroenten en hüttenkäse. Deze hüttenkäse wordt ook wel eens cottage cheese genoemd. Het is een heerlijke platte kaasachtige kaas die erg verantwoord is doordat hij weinig vetten en koolhydraten bevat en vol zit met eiwitten.
Recepten quinoa koken en groenten roosteren. Vegetarisch recept quinoa.
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- 2 rode uien
- 125 g jonge bospeen
- 1 kleine courgette
- 100 g cherrytomaatjes
- 2 el Becel Original (vloeibaar) (20 g)
- 0.25 rode peper
- 1 limoen
- 10 g platte peterselie
- 150 g hüttenkäse
- 125 g quinoa
- Verwarm de oven voor tot 225 °C. Pel de uien en snijd ze in partjes. Schrap de worteltjes en halveer ze in de lengte. Was en snijd de courgette in dikke plakken en halveer ze. Was de tomaatjes en halveer ze. Schep de ui met de wortel, de Becel Original en versgemalen peper naar smaak door elkaar. Verdeel ze over de braadslede of ovenschaal en rooster de groenten 10 minuten in de voorverwarmde oven. Neem de groenten uit de oven en schep er de courgette door en zet de groenten nog 15 minuten in de oven.
- Verwijder intussen de zaadjes uit het pepertje en hak het vruchtvlees fijn. Was de limoen schoon en rasp de groene schil dun eraf. Hak de peterselie fijn en schep het met de limoenzeste, de rode peper, versgemalen peper en de peterselie door de hüttenkäse. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schep de geroosterde groenten met de tomaatjes door de quinoa. Verdeel het over 2 borden en geef het hüttenkäsemengsel erbij. Serveer direct.
