Rabarberframbooscrumble
van Gaëtan Colin
van Gaëtan Colin
Geef score
Kooktijd55 min
Voorbereiding
Porties

- Fruit:
- 500 g rabarber
- 70 g suiker
- 300 g frambozen
- Crumble:
- 50 g koude Solo in blokjes
- 90 g bloem
- 60 g suiker
- 60 g amandelpoeder
- 0.5 theelepel kaneel
Voorbereiding
- Was en schil de rabarber en snij ze in staafjes van 1,5 cm. Voeg 50 g suiker toe, meng en laat 1 uur rusten.
- Maak de crumble: meng alle ingrediënten in een kom en verbrokkel ze met je vingers tot een homogeen maar kruimelig deeg. Hou opzij in de koelkast.
Bereiding
- Laat de rabarber zorgvuldig uitlekken en voeg de frambozen en 20 g suiker toe. Meng en giet het geheel in een ovenschaal. Verdeel de crumble gelijkmatig over het fruit.
- Bak 40 minuten in de oven op 170 °C.
