Risotto met courgettes en gerookte zalm
Geef score
Kooktijd35 min
Voorbereiding
Porties

- 50 g Solo
- 250 g ronde rijst voor risotto
- 1 dl droge witte wijn
- 2 blokjes Knorr Finesse visbouillon
- 50 g geraspte parmezaan
- 1 ui
- 2 kleine courgettes
- 4 eetlepels sesamzaadjes
- 1 eetlepels gehakte bieslook
- 4 sneetjes gerookte zalm
- Los de bouillonblokjes op in 1 liter warm water.
- Laat de gehakte ui zacht worden in de gesmolten Solo.
- Voeg de rijst toe en roer om tot deze glazig is.
- Voeg de droge witte wijn en een soeplepel bouillon toe.
- Voeg de in plakjes gesneden courgettes toe.
- Zorg ervoor dat de courgettes zo goed mogelijk in de bouillon zijn ondergedompeld.
- Zodra de rijst de vloeistof heeft opgenomen, giet je er een soeplepel bouillon over.
- Laat de rijst koken en wacht tot de rijst de bouillon heeft opgenomen alvorens er nog een soeplepel bij te voegen.
- Blijf de rijst voortdurend omroeren.
- Wanneer de rijst gekookt is, voeg je er de parmezaan al roerend aan toe.
- Laat de sesamzaadjes aanbakken in een pan met antiaanbaklaag.
- Snijd de zalm in fijne repen.
- Schik het gerecht als volgt op de borden: een hoopje rijst met courgettes, de reepjes zalm, een lepel geroosterde sesamzaadjes en een beetje bieslook.
