Risotto met gedroogde tomaten en mozzarella
Geef score
Kooktijd30 min
Voorbereiding
Porties

- 3 blokjes Knorr Finesse groentebouillon
- 1 eetlepel Bertolli extra vergine
- 1 ui, in reepjes gesneden
- 2 teentjes look
- 1 koffielepel tijm
- 400 g arborio-rijst
- 150 g gedroogde tomaten, grof gehakt
- zout, peper
- 50 g Solo
- 150 g light room
- 100 g mozzarella, grof geraspt
- 100 g parmezaan, geraspt
- 2 eetlepels gehakte basilicum
- Breng in een stoofpan de bouillonblokjes met 1.5 l water aan de kook.
- Warm de olijfolie, de uireepjes, de lookteentjes en de tijm op in een microgolfschotel (15 seconden in de microgolfoven met een vermogen van 750 W).
- Voeg er de rijst en de gedroogde tomaten bij en meng flink.
- Giet er al mengend ook de groentebouillon bij. Voeg zout en peper toe.
- Dek af en laat 20 minuten gaar worden (750 W).
- Voeg de Solo, de light room, de mozzarella en de geraspte parmezaan toe.
- Meng goed en laat nog 6 extra minuten garen.
- Haal uit de microgolfoven, meng en dien onmiddellijk op.
