Rollade van krokante kabeljauw, chutney van pompelmoes & basilicumolie
door Gaëtan Collins
door Gaëtan Collins
Geef score
Kooktijd40 min
Porties

- 4 grote aardappelen (of bintjes)
- 250 g kabeljauwfilet
- 0.5 l melk
- 1 teentje geperste look
- een takje tijm
- 6 eetlepels Solo Vloeibaar
- 4 eetlepels olijfolie
- 4 vellen brickdeeg (uit de diepvries, ontdooid)
- 2 pompelmoezen
- 1 potje basilicumkruiden
- 1 eetlepel azijn
- 1 mespunt suiker
- Schil de aardappelen en snij ze in grote stukken. Kook de aardappelen samen met de kabeljauw in de melk. Voeg ook de look en het takje tijm toe en laat het geheel gedurende 20 minuten koken onder een deksel.
- Giet af met behulp van een zeef.
- Meng nu de aardappelen met de vis en andere ingrediënten onder elkaar in een pan.
- Voeg 2 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels Solo toe, kruid met peper en zout en meng alles goed onder elkaar.
- Pel de pompelmoezen, maak alle partjes los en ontvel ze. Stoof de pompelmoespartjes met wat zout, peper, de suiker en azijn zo’n 4 minuten totdat je een chutney krijgt.
- Beleg de vellen brickdeeg met het aardappelmengsel, rol ze vervolgens op en bak ze kort aan in een hete pan met wat Solo.
- Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een hete pan, haal de pan van het vuur en voeg
- de basilicumkruiden toe. Dek de pan af met versheidfolie en laat 10 minuten trekken.
- Dresseer de rollades op de borden en schep er een lepel chutney bij. Schep er wat van de basilicumolie over.
