use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Rolletjes van groene asperges met gerookte ham en mozzarella
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Rolletjes van groene asperges met gerookte ham en mozzarella

Rolletjes van groene asperges met gerookte ham en mozzarella

Voor deze rolletjes van groene asperges heb je amper 3 ingrediënten nodig. Een creatief hapje dat ook nog eens mooi presenteert.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    8

Ingrediënten
 

  • 1 bussel groene asperges
  • 5 sneetjes gerookte ham
  • 2 bollen mozzarella
  • 2 el Solo Vloeibaar

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Breng in een kookpot twee liter gezouten water aan de kook.
  2. Snijd 2,5 cm van de onderkant van elke asperge. Halveer daarna de asperges en blancheer ze een tweetal minuten in het kokende water. Giet voorzichtig af en verfris onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
  3. Snijd elk sneetje ham in twee. Verdeel de bollen mozzarella in schijfjes en snijd die nogmaals in tweeën.
  4. Leg op elk sneetje ham een schijfje mozzarella en een halve asperge. Rol de ham op en maak indien nodig vast met een houten prikkertje.
  5. Verhit een antikleefpan, doe er de Solo vloeibaar in en bak de hamrolletjes tot dat de mozzarella is gesmolten. Serveer warm.
Bewaar de voetjes en de schillen van de groene asperges wanneer je rolletjes bereidt: je maakt er heerlijke bouillon van.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.