Romig minisoepje van venkel met gerookte zalm
Geef score
Kooktijd25 min
Porties

- 1 kleine venkelknol
- 1 Knorr Bouillonketeltje Groenten
- 1 el citroensap
- 100 ml light room
- peper
- 1 klein plakje gerookte zalm
- 50 g zalmeitjes
- Houd wat venkelgroen apart en snijd de venkel in stukjes. Breng de venkel in ½ l water met het bouillonketeltje en het citroensap al roerende aan de kook en kook 15 minuten tot de venkel zacht is.
- Pureer de soep. Roer de light room erdoor, voeg peper naar smaak toe en laat het soepje nog 5 minuten koken. Snijd ondertussen de zalm in smalle reepjes.
- Verwarm 4 kleine thee- of koffiekopjes. Zet de kopjes op een schoteltje. Leg de reepjes zalm in de kopjes, schep de hete soep op de zalm en schep de zalmeitjes erop. Garneer met toefjes venkelgroen.
