Schelpjespasta met kipblokjes in mascarponesaus
Geef score
Kooktijd25 min
Voorbereiding
Porties

- 1 dubbele kipfilet
- Solo
- peper en zout
- basilicum
- cayennepeper
- lookpoeder
- 250 g oesterzwammen versnipperd
- 100 ml witte wijn
- 250 ml kippenbouillon
- scheutje whisky
- scheutje tomatenpuree
- 1 gesnipperde ui
- 1 teentje gesnipperde look
- 250 g mascarpone
- 100 g erwtjes
- Snij de kipfilet in blokjes en bak ze krokant in wat Solo.
- Kruid met peper, zout, basilicum, cayennepeper en lookpoeder.
- Verhit in een andere pan Solo en fruit hierin de ui en de knoflook.
- Voeg hierbij de versnipperde oesterzwammen en laat goed doorbakken.
- Voeg kruiden toe (peper, zout, cayennepeper en basilicum) en blus met de witte wijn.
- Voeg de kippenbouillon toe en laat dit alles tot 1/3 inkoken.
- Doe er dan de erwtjes en de kipblokjes bij.
- Voeg de tomatenpuree en het scheutje whisky toe en breng terug aan de kook.
- Ten slotte roer je er lepel per lepel de mascarpone onder.
- Serveer met grote schelppasta (conchiglioni).
