Selderroomsoep met kaaskorstjes en noten
Serveer deze knolselderroomsoep met krokante kaastoast en je hebt een instant hit. De zalige crunch van gehakte nootjes zorgt voor een leuke extra touch.
Geef score
Kooktijd10 min
Voorbereiding
Porties

- 1 knolselderij
- 4 aardappelen
- 30 cl light room
- 50 g Solo
- 12 fijne sneetjes stokbrood
- 150 g verse kaas
- 12 gepelde noten
- 1 teentje look
- Solo Vloeibaar
- 1 soeplepel gehakte selderijstengels
- zout
- peper
- Schil de knolselderij en de aardappelen. Snij ze in stukken en leg ze in een kookpot.
- Bedek ze met water, doe er zout bij en breng ze aan de kook. Verminder het vuur en laat ze 25 minuten sudderen.
- Mix de gekookte selderij en aardappelen langdurig tot een smeuïge soep. Doe er al kloppend de light room en de Solo bij.
- Doe peper en zout bij de selderroomsoep en hou ze zonder koken warm op een zacht vuurtje.
- Rooster de sneetjes stokbrood. Wrijf ze in met het in twee gesneden teentje look.
- Plet de verse kaas met een vork, doe er peper en zout bij.
- Breng een lepeltje kaas aan op elk sneetje stokbrood.
- Hak de gepelde noten grof en strooi ze op de kaas.
- Verdeel de selderroomsoep over vier diepe borden, voeg er een scheutje Solo Vloeibaar aan toe en strooi er gehakte selderijstengel op.
- Dien onmiddellijk op met kaaskorstjes en noten.
