use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Sinterklaas ontbijtbroodjes met speculoospasta
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Sinterklaas ontbijtbroodjes met speculoospasta

Sinterklaas ontbijtbroodjes met speculoospasta

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    2 uur 40 min
  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • 45 g Solo margarine
  • 125 ml melk
  • 7 el speculoospasta
  • 1 zakje droge gist van 7 g
  • 250 g bloem + extra voor het kneden
  • 0.5 tl zout
  • 1 ei
  • Extra:
  • een ingevette en bebloemde bakplaat

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Smelt de boter. Zet het vuur heel laag. Voeg de melk toe, roer er 3 el speculoospasta door en laat het mengsel lauw worden.
  2. Neem van het vuur en roer de gist erdoor. Doe de bloem en het zout in een grote kom. Giet het speculoosmengsel erbij, meng en kneed tot een stevig deeg dat van de rand van de schaal loskomt.
  3. Kneed het verder op een met bloem bestoven aanrecht tot het deeg soepel en elastisch is (ca. 10 minuten). Laat het deeg gedurende 45 minuten in de met een doek afgedekte schaal op een warme plaats (bv. boven de verwarming) rijzen.
  4. Klop het ei los. Verdeel het gerezen deeg in 4 porties. Scheur van elke portie een stukje ter grootte van een walnootje af. Rol van de grote stukken deeg bolletjes. Leg ze op de bakplaat en druk ze een beetje plat.
  5. Rol voor de versiering van de kleine stukjes deeg dunne rolletjes. Maak er sinterklaasfiguurtjes van zoals bijvoorbeeld een pietengezicht of de mijter van sinterklaas en plak ze met wat losgeklopt ei op het deeg. Dek de broodjes af en laat nog 1 uur rijzen.
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrijk de broodjes met losgeklopt ei en bak ze in de hete oven gedurende 10-15 minuten gaar. Laat ze afkoelen en bewaar ze in een afgesloten trommel of zakje.
  7. Snijd de broodjes aan tafel open en besmeer met margarine en speculoospasta.
Tip: je kunt de broodjes ‘s ochtends eventueel nog even opwarmen: 5 minuten in een hete oven op 180 °C.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.