Stokbrood met vijgencompote en artisjok
Stokbrood met vijgencompote en artisjoktapenade maken? Dit is een van de lekkerste stokbroodrecepten. Zo'n rijk belegd stokbrood smaakt heerlijk tijdens picknick. Of maak dit stokbrood eens voor een zomerse lunch, groot en klein zullen van dit stokbrood met zoete vijgencompote en hartige artisjoktapenade smullen.
Stokbrood met vijgencompote maken en lekker stokbrood recept? Dit is een feestelijk en lekker stokbrood recept. Maak dit verrukkelijke picknickbrood maar eens, om je vingers bij op te eten!
Geef score
Kooktijd25 min
Voorbereiding
Porties

- 1 artisinaal stokbrood (vb. ciabatta)
- 50 g rucola
- 100 g pecorino kaas
Voor de vijgencompote:
- 50 g Solo margarine
- 1 sjalot
- 4 verse vijgen
- 1 scheutje balsamicoazijn van goede kwaliteit
- 1 eetlepel rietsuiker (naar smaak)
- versgemalen peper
- zeezout
Voor de tapanade:
- 340 g artisjokbodems in blik
- 400 g witte bonen in blik of cannellinibonen
- 1 teentje knoflook
- 3 takjes verse tijm
- versgemalen peper
- zeezout
- 1 scheutje olijfolie
- 1 limoen
- Maak de vijgencompote: Pel het sjalotje en snipper het fijn. Verhit de Solo in een koekenpan en fruit de sjalot zachtjes. Haal het vruchtvlees uit de vijgen en voeg het toe. Doe er de balsamico en rietsuiker bij en laat inkoken tot een dikke compote. Werk af met peper en zout.
- Maak de tapenade: Laat de artisjok en witte bonen goed uitlekken en doe ze in een blender. Pel het teentje knoflook en pers het bij de artisjokken en bonen. Blend samen met de olijfolie en het limoensap tot een smeuïg geheel. Breng op smaak met tijmblaadjes, versgemalen peper en zeezout naar smaak.
- Snijd het stokbrood overlangs door en bestrijk één helft met vijgencompote en tapenade. Werk royaal af met rucola en schaafsel van pecorino.
