use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Stokbrood met vijgencompote en artisjok

Stokbrood met vijgencompote en artisjoktapenade maken? Dit is een van de lekkerste stokbroodrecepten. Zo'n rijk belegd stokbrood smaakt heerlijk tijdens picknick. Of maak dit stokbrood eens voor een zomerse lunch, groot en klein zullen van dit stokbrood met zoete vijgencompote en hartige artisjoktapenade smullen.

Stokbrood met vijgencompote maken en lekker stokbrood recept? Dit is een feestelijk en lekker stokbrood recept. Maak dit verrukkelijke picknickbrood maar eens, om je vingers bij op te eten!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd25 min
  • Voorbereiding
     
     
    20 min
  • Porties
     
    4 porties
recipe image Stokbrood met vijgencompote en artisjok
  • 1 artisinaal stokbrood (vb. ciabatta)
  • 50 g rucola
  • 100 g pecorino kaas
Voor de vijgencompote:
  • 50 g Solo margarine
  • 1 sjalot
  • 4 verse vijgen
  • 1 scheutje balsamicoazijn van goede kwaliteit
  • 1 eetlepel rietsuiker (naar smaak)
  • versgemalen peper
  • zeezout
Voor de tapanade:
  • 340 g artisjokbodems in blik
  • 400 g witte bonen in blik of cannellinibonen
  • 1 teentje knoflook
  • 3 takjes verse tijm
  • versgemalen peper
  • zeezout
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 limoen
  1. Maak de vijgencompote: Pel het sjalotje en snipper het fijn. Verhit de Solo in een koekenpan en fruit de sjalot zachtjes. Haal het vruchtvlees uit de vijgen en voeg het toe. Doe er de balsamico en rietsuiker bij en laat inkoken tot een dikke compote. Werk af met peper en zout.
  2. Maak de tapenade: Laat de artisjok en witte bonen goed uitlekken en doe ze in een blender. Pel het teentje knoflook en pers het bij de artisjokken en bonen. Blend samen met de olijfolie en het limoensap tot een smeuïg geheel. Breng op smaak met tijmblaadjes, versgemalen peper en zeezout naar smaak.
  3. Snijd het stokbrood overlangs door en bestrijk één helft met vijgencompote en tapenade. Werk royaal af met rucola en schaafsel van pecorino.

Wat voor score geef jij dit recept?