Stoofpotje van everzwijn met pastinaakpuree
Met dit winterse stoofpotje met everzwijn en pastinaakpuree overtuig je zelfs wie niet zo van wild houdt. Wij zijn fan!
Geef score
Kooktijd1 uur 30 min
Porties

- Includes600 - 800 g everzwijncarbonade
- IncludesVoor de marinade:
- Includes25 cl sinaasappelsap
- Includes25 cl rode wijn
- IncludesSolo Wikkel
- Includes2 kruidnagels
- Includes1 tl mosterdzaad
- Includes1 tl rode peperbesjes
- Includes2 kaneelstokjes
- Includes2 steranijs
- Includesversgemalen peper
- Includes400 - 500 ml wildfond
- Includes1 - 2 el veenbessencompote
- Includes1 el balsamico-azijn
- IncludesVoor de geroosterde groenten:
- Includes1 zakje spruiten (500 g)
- Includes1 bosje rapen
- IncludesSolo Vloeibaar
- Includesgrof zeezout
- Includeskomijnzaad
- IncludesVoor de puree:
- Includes4 grote aardappelen (vb. bintjes)
- Includes400 g pastinaak
- Includes1 ui
- Includes1 dl melk
- Includespeper
- Includeszout
- Includesnootmuskaat
- Includesevt. geraspte mierikswortel
- Bereid de stoofpot:
- Meng in een ruime kom alle ingrediënten van de marinade tot een gladde massa. Doe de blokjes everzwijncarbonade erbij en meng alles goed door elkaar. Laat het vlees minstens 4 uur tot een dag afgedekt in de koelkast marineren. Haal de stukjes vlees uit de marinade, dep goed droog met keukenpapier en bewaar de marinade. Snipper de ui fijn en verhit een klontje Solo in een kookpot met dikke bodem. Schroei het everzwijn rondom snel dicht. Voeg dan de fond, de veenbessencompote, de balsamico-azijn en de rest van de marinade toe. Breng aan de kook en laat op een zacht vuur ca. 45 minuten verder sudderen.
- Bereid de pastinaakpuree:
- Schil de aardappelen, kook ze gaar in lichtgezouten water en stamp ze tot puree. Pel en snipper de ui. Schil de pastinaak en snijd hem in blokjes. Laat een klontje Solo smelten in een kookpot en fruit de ui erin. Voeg de pastinaak en de melk toe, zet het deksel op de pot en laat gaar stoven. Pureer de pastinaak en schep hem door de aardappelpuree. Werk af met peper, zout, nootmuskaat en eventueel wat geraspte mierikswortel (extra pittig).
- Bereid de geroosterde groenten:
- Verwarm de oven voor op 200°C. Was en snijd de spruiten doormidden. Was de raapjes en snijd ze in partjes. Dep ze droog, besprenkel ze met wat Solo Vloeibaar en kruid met peper en grof zeezout. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze ca. 20 minuten roosteren in de oven. Werk af met geroosterd komijnzaad.
- Serveer de everzwijnstoofpot met de pastinaakpuree, de geroosterde groenten en eventueel wat veenbessencompote.
