use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven

Stoofpotje van everzwijn met pastinaakpuree

Met dit winterse stoofpotje met everzwijn en pastinaakpuree overtuig je zelfs wie niet zo van wild houdt. Wij zijn fan!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd1 uur 30 min
  • Porties
     
    4 porties
recipe image Stoofpotje van everzwijn met pastinaakpuree
  • Includes
    600 - 800 g everzwijncarbonade
  • Includes
    Voor de marinade:
  • Includes
    25 cl sinaasappelsap
  • Includes
    25 cl rode wijn
  • Includes
    Solo Wikkel
  • Includes
    2 kruidnagels
  • Includes
    1 tl mosterdzaad
  • Includes
    1 tl rode peperbesjes
  • Includes
    2 kaneelstokjes
  • Includes
    2 steranijs
  • Includes
    versgemalen peper
  • Includes
    400 - 500 ml wildfond
  • Includes
    1 - 2 el veenbessencompote
  • Includes
    1 el balsamico-azijn
  • Includes
    Voor de geroosterde groenten:
  • Includes
    1 zakje spruiten (500 g)
  • Includes
    1 bosje rapen
  • Includes
    Solo Vloeibaar
  • Includes
    grof zeezout
  • Includes
    komijnzaad
  • Includes
    Voor de puree:
  • Includes
    4 grote aardappelen (vb. bintjes)
  • Includes
    400 g pastinaak
  • Includes
    1 ui
  • Includes
    1 dl melk
  • Includes
    peper
  • Includes
    zout
  • Includes
    nootmuskaat
  • Includes
    evt. geraspte mierikswortel
  1. Bereid de stoofpot:
  2. Meng in een ruime kom alle ingrediënten van de marinade tot een gladde massa. Doe de blokjes everzwijncarbonade erbij en meng alles goed door elkaar. Laat het vlees minstens 4 uur tot een dag afgedekt in de koelkast marineren. Haal de stukjes vlees uit de marinade, dep goed droog met keukenpapier en bewaar de marinade. Snipper de ui fijn en verhit een klontje Solo in een kookpot met dikke bodem. Schroei het everzwijn rondom snel dicht. Voeg dan de fond, de veenbessencompote, de balsamico-azijn en de rest van de marinade toe. Breng aan de kook en laat op een zacht vuur ca. 45 minuten verder sudderen.
  3. Bereid de pastinaakpuree:
  4. Schil de aardappelen, kook ze gaar in lichtgezouten water en stamp ze tot puree. Pel en snipper de ui. Schil de pastinaak en snijd hem in blokjes. Laat een klontje Solo smelten in een kookpot en fruit de ui erin. Voeg de pastinaak en de melk toe, zet het deksel op de pot en laat gaar stoven. Pureer de pastinaak en schep hem door de aardappelpuree. Werk af met peper, zout, nootmuskaat en eventueel wat geraspte mierikswortel (extra pittig).
  5. Bereid de geroosterde groenten:
  6. Verwarm de oven voor op 200°C. Was en snijd de spruiten doormidden. Was de raapjes en snijd ze in partjes. Dep ze droog, besprenkel ze met wat Solo Vloeibaar en kruid met peper en grof zeezout. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze ca. 20 minuten roosteren in de oven. Werk af met geroosterd komijnzaad.
  7. Serveer de everzwijnstoofpot met de pastinaakpuree, de geroosterde groenten en eventueel wat veenbessencompote.

Wat voor score geef jij dit recept?