Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in blokjes van ongeveer 2 centimeter.
Verhit een eetlepel Solo vloeibaar in een antikleefpan en doe er de mangoblokjes in.
Strooi er de helft van de kristalsuiker over en laat een vijftal minuutjes zachtjes stoven tot de mangoblokjes lichtjes beginnen te karameliseren. Neem de pan van het vuur.
Bestrijk een lage bakvorm van 24 cm diameter met Solo vloeibaar. Verdeel hierover de gestoofde mangoblokjes en de Solo wikkel in kleine blokjes. Bestrooi met de resterende kristalsuiker.
Rol het vel bladerdeeg open en leg het op de mangoblokjes. Druk het voorzichtig tegen de wand van de bakvorm en snijd het deeg eventueel wat bij als het over de randen hangt. Prik een paar keer in het deeg met een scherp mes, zodat de stoom kan ontsnappen.
Schuif de taart in de oven en bak ze gaar in een 20-tal minuten. Neem de taart uit de oven en stort ze uit op een bord, zodat de mango aan de bovenzijde komt te liggen.
Hoe kies je goed rijpe mango in de winkel of op de markt? Ruik er even aan: als hij klaar is om te eten heeft hij een heerlijk zoete geur.