use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Terrine van griet en gerookte zalm
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Terrine van griet en gerookte zalm

Terrine van griet en gerookte zalm

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    40 min
  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    8 porties

Ingrediënten
 

  • 400 g grietfilet
  • 2 eiwitten
  • 2 dl light room
  • Solo Vloeibaar voor de vorm
  • peper
  • citroensap
  • 400 g gerookte zalm sneetjes
  • 2 eierdooiers
  • 2 eetlepels water
  • 40 g Solo
  • 3 eetlepels witte wijnazijn
  • zout
  • kappertjes
  • gehakte dille

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Mix de griet fijn, meng met de light room en de eiwitten en breng op smaak met peper en zout.
  2. Strijk een terrine vorm in met de Solo Vloeibaar en bedek de bodem en de wanden met de zalm en laat de sneetjes over de randen hangen.
  3. Doe er de grietbereiding in en dek af met de overhangende zalm.
  4. Zet in een warmwaterbad en laat minstens 40 minuten op 180° C garen.
  5. Klop de eierdooiers los met het water en de azijn in een warmwaterbad tot een lichtgele massa.
  6. Voeg de gesmolten Solo beetje bij beetje toe en roer steeds goed om.
  7. Breng op smaak met peper en zout, dille en de kappertjes.
Dien de terrine in sneetjes gesneden op.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.