Tomatensla met koriander, krab en vinaigrette van rode paprika
Hoe maak je een verse tomatensalade met krab in minder dan een kwartiertje? Gewoon dit recept volgen, voetjes onder tafel schuiven en genieten...
Geef score
Kooktijd10 min
Porties

- 8 tomaten
- 1 potje koriander
- 2 eetlepels olijfolie
- 250 g gepelde krab (in blik of vers)
- 1 eetlepel Solo Vloeibaar
- 5 cl slagroom
- 2 rode paprika’s
- 1 mespunt curry
- Ontpit de tomaten en snij ze in schijfjes. Voeg de gehakte korianderblaadjes toe en werk af met zout, peper en een eetlepel olijfolie.
- Verwarm de krab gedurende 1 minuut op een laag vuurtje in wat Solo. Kruid af met peper en voeg de room toe.
- Was de rode paprika’s, snij ze in 4 stukken, ontpit ze en snij in kleine blokjes. Bak ze zo’n 2 minuten in een eetlepel olijfolie met zout, peper en de curry.
- Mix de paprikablokjes nu met een beetje water en de azijn tot een vinaigrette met een staafmixer.
- Dresseer de tomaten op de borden, met daarop het krabvlees. Werk af met de vinaigrette.
