use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Verrine van tiramisu met rode vruchten

Tiramisu in een glaasje? Da's echt iets om mee uit te pakken. Deze verrines van tiramisu met rode vruchten zien er niet alleen tóp uit. Zijn nog superlekker ook!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd1 uur 30 min
  • Porties
     
    4 porties
recipe image Verrine van tiramisu met rode vruchten
  • 40 g light room
  • 300 g mascarpone
  • 100 g suiker
  • 2 eieren
  • geraspte schil van ¼ onbehandelde limoen
  • 200 g rode vruchten (aardbeien, frambozen, aalbessen, rode bosbessen)
  • 10 roze biscuits de Reims
  1. Meng de mascarpone met 70 g suiker en de eierdooiers tot room. Voeg de limoenschil en de light room toe en meng.
  2. Klop het eiwit tot schuim. Voeg voorzichtig toe aan het mascarponemengsel en meng tot een luchtig geheel.
  3. Meng ongeveer 100 g rode vruchten met 30 g suiker voor de rodevruchtensaus.
  4. Breek in elke verrine 2 roze biscuits de Reims.
  5. Voeg een beetje rodevruchtensaus toe en giet er een laagje mascarponeroom over.
  6. Werk af met een laagje vruchtensaus, wat vers fruit en een volgende roomlaag.
  7. Laat minstens 1 uur afkoelen in de koelkast.
  8. Strooi enkele verkruimelde roze biscuits en enkele rode vruchten over het dessert en dien op.

Wat voor score geef jij dit recept?