Verrine van tiramisu met rode vruchten
Tiramisu in een glaasje? Da's echt iets om mee uit te pakken. Deze verrines van tiramisu met rode vruchten zien er niet alleen tóp uit. Zijn nog superlekker ook!
Geef score
Kooktijd1 uur 30 min
Porties

- 40 g light room
- 300 g mascarpone
- 100 g suiker
- 2 eieren
- geraspte schil van ¼ onbehandelde limoen
- 200 g rode vruchten (aardbeien, frambozen, aalbessen, rode bosbessen)
- 10 roze biscuits de Reims
- Meng de mascarpone met 70 g suiker en de eierdooiers tot room. Voeg de limoenschil en de light room toe en meng.
- Klop het eiwit tot schuim. Voeg voorzichtig toe aan het mascarponemengsel en meng tot een luchtig geheel.
- Meng ongeveer 100 g rode vruchten met 30 g suiker voor de rodevruchtensaus.
- Breek in elke verrine 2 roze biscuits de Reims.
- Voeg een beetje rodevruchtensaus toe en giet er een laagje mascarponeroom over.
- Werk af met een laagje vruchtensaus, wat vers fruit en een volgende roomlaag.
- Laat minstens 1 uur afkoelen in de koelkast.
- Strooi enkele verkruimelde roze biscuits en enkele rode vruchten over het dessert en dien op.
