Visballetjes met kruidendip en aardappelpartjes
Geef score
Kooktijd25 min
Porties

- 20 g (bosje) gemengde verse groene kruiden (bijv. dille, bieslook en peterselie)
- 500 g (wit)visfilet
- 1 el maïzena
- 3 tl mosterd
- 4 el Solo Vloeibaar
- 900 g voorgekookte aardappelschijfjes
- 600 g gebroken sperziebonen
- 6 el tomatenketchup
- Hak de kruiden fijn.
- Maal de visfilet in een keukenmachine of in de beker met de staafmixer fijn. Voeg de maïzena, zout naar smaak, 2 theelepels mosterd en 2 eetlepels groene kruiden toe. Meng alles goed door elkaar. Rol er (met natte handen) balletjes ter grootte van een bitterbal van.
- Verhit 2 eetlepels Solo Vloeibaar in een hapjespan en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Bak hierin de aardappelschijfjes in ca. 15 minuten goudbruin. Schep geregeld om.
- Kook ondertussen de boontjes in kokend water met wat zout, in ca. 10 minuten gaar.
- Verhit 1 eetlepel Solo Vloeibaar in een pan en bak hierin de visballetjes in ca. 8 minuten rondom bruin en gaar.
- Meng ondertussen de ketchup met 1 theelepel mosterd en 2 eetlepels groene kruiden.
- Giet de boontjes af en meng ze met 1 eetlepel Solo Vloeibaar en de rest van de groene kruiden.
- Verdeel de gebakken aardappeltjes, de boontjes en de visballetjes over 4 borden. Geef de dipsaus erbij.
