use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Visballetjes met kruidendip en aardappelpartjes

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd25 min
  • Porties
     
    4 porties
recipe image Visballetjes met kruidendip en aardappelpartjes
  • 20 g (bosje) gemengde verse groene kruiden (bijv. dille, bieslook en peterselie)
  • 500 g (wit)visfilet
  • 1 el maïzena
  • 3 tl mosterd
  • 4 el Solo Vloeibaar
  • 900 g voorgekookte aardappelschijfjes
  • 600 g gebroken sperziebonen
  • 6 el tomatenketchup
  1. Hak de kruiden fijn.
  2. Maal de visfilet in een keukenmachine of in de beker met de staafmixer fijn. Voeg de maïzena, zout naar smaak, 2 theelepels mosterd en 2 eetlepels groene kruiden toe. Meng alles goed door elkaar. Rol er (met natte handen) balletjes ter grootte van een bitterbal van.
  3. Verhit 2 eetlepels Solo Vloeibaar in een hapjespan en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Bak hierin de aardappelschijfjes in ca. 15 minuten goudbruin. Schep geregeld om.
  4. Kook ondertussen de boontjes in kokend water met wat zout, in ca. 10 minuten gaar.
  5. Verhit 1 eetlepel Solo Vloeibaar in een pan en bak hierin de visballetjes in ca. 8 minuten rondom bruin en gaar.
  6. Meng ondertussen de ketchup met 1 theelepel mosterd en 2 eetlepels groene kruiden.
  7. Giet de boontjes af en meng ze met 1 eetlepel Solo Vloeibaar en de rest van de groene kruiden.
  8. Verdeel de gebakken aardappeltjes, de boontjes en de visballetjes over 4 borden. Geef de dipsaus erbij.

Wat voor score geef jij dit recept?