use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Zalm op een bedje van risotto met citroen en kruiden
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Zalm op een bedje van risotto met citroen en kruiden

Zalm op een bedje van risotto met citroen en kruiden

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    35 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 ui
  • 3 el Becel Bakken en Braden vloeibaar
  • 225 g risottorijst (arborio rijst)
  • 1 Knorr bouillonketeltje kip of groenten opgelost in 700ml water
  • 300 ml droge witte wijn
  • 85 g erwten (diepvries)
  • de schil van 1 citroen
  • 4 el vers gehakte peterselie
  • 4 zalmfilets
  • sap van 1 citroen

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Pel en snipper de ui. Verwarm 2 el van de vloeibare margarine en bak hierin de ui glazig. Voeg de risotto rijst hier aan toe en roer deze erdoor tot de rijst glazig is.
  3. Voeg vervolgens steeds een beetje bouillon en wijn toe.
  4. Wanneer de bouillon helemaal is opgenomen door de risotto voeg je opnieuw bouillon en wijn toe. Dit herhaal je tot de wijn en bouillon op zijn en de risotto gaar.
  5. Tijdens de laatste 3 minuten van de kooktijd voeg je de erwten eraan toe en roer je de citroen en kruiden er in.
  6. Beleg een bakplaat met aluminiumfolie en vet deze in met wat vloeibare margarine. Leg de zalmfilets erop. Vet de zalmfilets verder in met wat vloeibare margarine en schenk het citroensap erover. Vouw de folie dicht en bak het geheel een 15 minuten in de oven.
  7. Serveer de zalm op een bedje van risotto gegarneerd met verse kruiden en citroenschil .

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.