use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Zebra-chocoladekoekjes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Zebra-chocoladekoekjes

Zebra-chocoladekoekjes

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    6

Ingrediënten
 

  • Voor de chocoladekoekjes:
  • 200 g gewone bloem
  • 150 g Maïzena
  • 0.75 tl natriumbicarbonaat
  • 0.5 tl bakpoeder
  • 0.5 tl zout
  • 230 g Solo
  • 130 g basterdsuiker / kristalsuiker
  • 130 g donkerbruine suiker
  • 1 ei
  • 1.5 tl vanille-extract
  • 1 kop donkere chocoladedruppels
  • 1 kop witte chocoladedruppels
  • Voor het zebraglazuur (optioneel):
  • 170 g donkere chocoladedruppels
  • 170 g witte chocoladedruppels

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Voor de chocoladekoekjes:
  2. Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet verschillende bakplaten in en/of gebruik bakpapier.
  3. Neem een middelgrote kom en meng er de bloem, de Maïzena, het bicarbonaat, het bakpoeder en het zout in. Zet deze kom daarna even aan de kant.
  4. Neem een tweede kom en klop er de Solo samen met de verschillende soorten suiker in. Gebruik hiervoor een elektrische mixer of een houten lepel en klop het geheel gedurende een 5-tal minuten op tot je een licht en luchtig mengsel hebt. Meng ook het ei en het vanille-extract eronder en zorg ervoor dat je alles van de rand ook mee hebt. Voeg daarna geleidelijk het bloemmengsel toe. Roer er tot slot de donkere en witte chocoladedruppels onder.
  5. Verdeel het deeg met een eetlepel of een ijsschep op het bakpapier. Laat minstens 5 cm tussen de koekjes zodat ze ruimte hebben om uit te zetten.
  6. Bak de koekjes gedurende 10 minuten of tot ze goudbruin zijn. Laat ze 2 minuten afkoelen op een taartrekje, verwijder ze vervolgens van het bakpapier en laat ze dan helemaal afkoelen.
  7. Voor het zebraglazuur (optioneel):
  8. Smelt de chocoladedruppels in twee aparte kommen in de microgolfoven op een lage stand. Trek met de gesmolten donkere chocolade streepjes op de koekjes en doe hetzelfde met de gesmolten witte chocolade. Laat de chocoladestreepjes eerst hard worden voor je de koekjes opdient.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.