Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet verschillende bakplaten in en/of gebruik bakpapier.
Neem een middelgrote kom en meng er de bloem, de Maïzena, het bicarbonaat, het bakpoeder en het zout in. Zet deze kom daarna even aan de kant.
Neem een tweede kom en klop er de Solo samen met de verschillende soorten suiker in. Gebruik hiervoor een elektrische mixer of een houten lepel en klop het geheel gedurende een 5-tal minuten op tot je een licht en luchtig mengsel hebt. Meng ook het ei en het vanille-extract eronder en zorg ervoor dat je alles van de rand ook mee hebt. Voeg daarna geleidelijk het bloemmengsel toe. Roer er tot slot de donkere en witte chocoladedruppels onder.
Verdeel het deeg met een eetlepel of een ijsschep op het bakpapier. Laat minstens 5 cm tussen de koekjes zodat ze ruimte hebben om uit te zetten.
Bak de koekjes gedurende 10 minuten of tot ze goudbruin zijn. Laat ze 2 minuten afkoelen op een taartrekje, verwijder ze vervolgens van het bakpapier en laat ze dan helemaal afkoelen.
Voor het zebraglazuur (optioneel):
Smelt de chocoladedruppels in twee aparte kommen in de microgolfoven op een lage stand. Trek met de gesmolten donkere chocolade streepjes op de koekjes en doe hetzelfde met de gesmolten witte chocolade. Laat de chocoladestreepjes eerst hard worden voor je de koekjes opdient.