Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Kook 1 liter water en los hierin de 2 Knorr Bouillonketeltjes Groenten op.
Snijd ondertussen de ui, wortel, knoflook en prei fijn en stoof de groenten kort in olijfolie. Doe er de gehakte tomaten of tomatenblokjes bij. Voeg de groenten bij de bouillon en laat het 30 minuten garen.
Ontschub de zeebarbelen, maak ze schoon en spoel ze zorgvuldig. Verwijder de tentakels van de inktvissen, spoel ze grondig, maak de ‘zakjes' ook schoon en spoel onder stromend water.
Blancheer de erwtjes en spoel ze koud (diepgevroren of ingeblikte erwten kunnen zo in de soep).
Voeg de zeebarbelen en de inktvisjes toe aan de soep en laat op laag vuur nog circa 20 minuten stoven.
Snipper intussen de basilicum en voeg samen met de geblancheerde erwtjes bij de soep. Voeg eventueel zout en peper naar smaak toe.