Zomerse pasta met tomaten en lichte pesto
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- 30 g geraspte Parmezaanse kaas
- 2 dl Knorr Finesse Kippenbouillon
- 3 tomaten, gepeld en in schijfjes gesneden
- 2 eetlepels Solo Vloeibaar
- zout
- 250 g volkoren pasta
- 2 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- peper
- 30 g pijnboompitten
- 3 teentjes knoflook
- 1 bosje basilicumblaadjes
- parmezaanse kaas voor de afwerking
- Doe de knoflook in een kleine kookpot en giet er water over.
- Laat gedurende ongeveer 15 minuten zachtjes stoven totdat de knoflook heel zacht is.
- Laat de knoflook goed uitlekken en afkoelen.
- Doe de knoflook, basilicum, pijnboompitten en Parmezaanse kaas in een blender of een keukenmixer.
- Zet het toestel in werking en mix totdat het mengsel heel fijn gesneden is.
- Voeg terwijl het toestel nog aanstaat geleidelijk de kippenbouillon, de Solo en het citroensap toe.
- Meng zodanig dat er een homogene moes wordt gevormd.
- Breng de pesto op smaak met zout en peper en zet opzij.
- Kook de pasta al dente in een grote kookpot kokend water.
- Doe intussen de tomaten in een grote kom, voeg er de azijn aan toe en meng goed.
- Laat de pasta uitlekken en doe hem bij het tomatenmengsel. Roer dooreen om het goed te mengen.
- Voeg pesto toe en meng opnieuw.
- Verdeel de pasta over vier kommen en garneer met Parmezaanse kaas.
