Doperwtensoep met balletjes en kruidenroom
Geef score
Kooktijd30 min
Porties

- 400 g kipgehakt
- 1 zakje gehaktkruiden
- 1.5 l kippenbouillon (van 2 tabletten)
- 2 el Solo Vloeibaar
- 200 g voorgekookte aardappelblokjes
- 600 g doperwtjes (diepvries)
- 4 takjes peterselie
- 4 el crème fraîche
- 8 sneetjes brood
- Planta om te smeren
- Meng het gehakt met de kruiden en draai er kleine soepballetjes van.
- Breng de bouillon aan de kook, voeg de balletjes toe en kook ze 5 minuten. Schep de balletjes uit de bouillon.
- Verhit de Solo Vloeibaar in een diepe soeppan en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Bak hierin de aardappels 3 minuten op een matig hoog vuur.
- Voeg de doperwtjes en de bouillon toe, breng aan de kook en laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
- Hak ondertussen de peterselie fijn en meng met de crème fraîche.
- Pureer de soep met een staafmixer, doe de soepballetjes in de soep en breng aan de kook.
- Rooster de boterhammen vlak voor het eten in een broodrooster goudbruin. Besmeer met de halvarine.
- Verdeel de soep over 4 diepe borden of kommen en schep er een lepel kruidenfinesse op. Geef de geroosterde besmeerde boterhammen erbij.
