Loempia van pittige kip, mango, avocado en koriander
Deze loempia van pittige kip is een heerlijk voorgerecht dat iedereen graag eet. Je maakt het zo pittig als je zelf wil.
Geef score
Kooktijd20 min
Porties

- 2 volledige kippenfilets
- Solo Vloeibaar
- 2 mango’s
- 1 pakje filodeeg
- 1 avocado
- 2 limoenen
- tabasco
- zout
- kipkruiden
- 1 eetlepel suiker
- zure room
- koriander
- Loempia:
- Schil de mango en snij in julienne.
- Stoof ze gaar in een pan met wat suiker en een beetje Solo Vloeibaar.
- Snij de kip in kleine blokjes en kruid af met zout, tabasco en kipkruiden.
- Bak de kipblokjes in een pan met Solo Vloeibaar.
- Meng de mango met de kip en rol ze in het filodeeg tot loempia’s.
- Bak de loempia’s goudbruin in hete Solo Vloeibaar.
- Opdienen:
- Snij de avocado in de lengte in vieren en snij de limoenen in partjes. Sprenkel er wat limoensap over zodat de avocado zijn kleur behoudt.
- Verdeel de kwartjes over de loempia’s. Op een apart schoteltje serveer je zure room met enkele korianderblaadjes.
