Mini-cheesecakejes met pompoen
Gepost door Carte d'Or
Gepost door Carte d'Or
Geef score
Kooktijd1 uur
Porties

- 6 bolletjes Carte d'Or Vanilleroomijs (200 gr/400 ml)
- 1 el Solo
- 20 g donkere, fijngehakte chocolade
- 60 g gemberkoekjes
- 125 g roomkaas
- 75 g fijn gekookte pompoen (zorg er voor dat het teveel aan water er uit geknepen is)
- 50 g bruine suiker
- 1 tl vanille-extract
- 1 ei
- 0.5 el gemalen kaneel
- 0.25 el gemalen nootmuskaat
- 50 ml toffeesaus
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Smelt de Solo op een zacht vuur in een kleine steelpan. Zet het vuur uit en roer de chocolade door de Solo totdat de chocolade gesmolten is.
- Gebruik de keukenrobot om de gemberkoekjes tot kruimels te malen. Doe de gemberkruimels in een halfgrote kom en voeg er de gesmolten Solo en chocolade aan toe.
- Neem een bakvorm voor 6 muffins, leg er papieren muffinvormpjes in en verdeel het beslag over de zes vormpjes. Druk het beslag aan met een theelepel.
- Zet gedurende 8 minuten in de oven. Laat afkoelen.
- Meng de roomkaas, fijn gekookte pompoen, suiker, vanille, eieren en kruiden. Vul de muffinvormpjes verder op met het beslag.
- Zet gedurende 20 tot 25 minuten in de oven. Laat minstens 3 uur afkoelen in de koelkast.
- Verwijder de papieren vormpjes en dien op met een schepje Carte d'Or Vanilleroomijs en werk af met toffeesaus.
