Panzanella met geroosterde kip
Maak deze panzanella met geroosterde kip als je zin hebt in een lekker frisse salade. Heerlijk als lunch of bijgerecht bij je barbecue.
Geef score
Kooktijd30 min
Porties

- 2 kipfilets
- 2 tomaten
- 1 komkommer
- 4 sneetjes oud brood
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 teentje look, gesnipperd
- 1 el Provencaalse kruiden
- een handvol basilicumblaadjes
- Solo vloeibaar
- 6 el Amora Fijne Kruiden dressing 6 el dressing met fijne kruiden
- Pel de tomaten en snijd ze in blokjes. Schil de komkommers, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in even grote stukjes als de tomaten.
- Snijd de korsten van de sneetjes oud brood. Snijd ze daarna in dezelfde grootte als de groenten en voeg alles samen in een grote kom. Versnipper er een rode ui en een teentje look bij. Scheur wat basilicumblaadjes in stukjes en meng alles goed door elkaar. Voeg de dressing toe, want die zal het gerecht zijn heerlijke kruidige smaak geven. Wees niet te zuinig met de dressing: de panzanella mag goed vochtig zijn. Kruid af met peper en zout.
- Zet de salade in de koelkast en verhit intussen een grillpan. Snijd de kipfilets in kleine stukken en wrijf ze in met wat Solo vloeibaar. Kruid ze met peper, zout en eventueel wat Provencaalse kruiden. Als de grillpan gloeiend heet is, schroei dan de kippenblokjes snel aan alle kanten dicht. Draai het vuur daarna iets lager en bak de kip tot ze gaar is.
- Doe wat van de gekoelde salade op elk bord en werk af met lauwe stukjes krokant geroosterde kip.
