Pappardelle met tonijn-kappertjessaus
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- 1 el Solo
- 200 g tonijn op olijfolie
- zout
- 450 g pappardelle of tagliatelle
- 4 takken peterselie
- 4 appelkappertjes
- 8 tomaten
- 1 teentje look (gesnipperd)
- peper
- 2 el kappertjes
- Pel de tomaten, snij ze grof.
- Stoof de look glazig in Solo, voeg de tomatenstukjes toe en laat 20 minuten half afgedekt sudderen.
- Laat de tonijn en de kappertjes uitlekken.
- Plet de tonijn in de saus en kruid met flink wat verse peper en weinig zout.
- Laat zonder deksel doorwarmen.
- Kook ondertussen de pasta beetgaar.
- Voeg als laatste de kappertjes en de peterselieblaadjes toe aan de saus.
- Verdeel de pasta met de saus over warme borden en versier met een appelkappertje.
