Passievrucht-amandelcakejes met limoensiroop
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- 2 eetlepels gezeefde bloem
- 110 g poedersuiker
- Solo vloeibaar voor de vormpjes
- 1 eetlepel geraspte limoenschil
- 120 g Solo
- 2 eetlepels limoensap
- 60 g gemalen amandelen
- 1 passievrucht
- 2 eieren
- Verwarm de oven voor op 170°C en vet acht gebakvormpjes van 0,3dl in met Solo vloeibaar.
- Doe gemalen amandelen, bloem, 60g poedersuiker, limoenschil, passievruchtenpulp en de helft van de Solo margarine in een kom.
- Splits de eieren, hou één eierdooier apart en hou de tweede voor een andere bereiding.
- Klop beide eiwitten in een schone, droge kom tot er zachte pieken ontstaan.
- Schep ze voorzichtig door het amandelmengsel en schep dit mengsel in de gebakvormpjes.
- Bak de cakejes in 10-15 minuten goudgeel.
- Doe limoensap, resterende Solo en 50g gezeefde poedersuiker in een kleine pan en verwarm alles tot het begint te sudderen.
- Roer tot alle suiker is opgelost.
- Haal de pan van het vuur en laat de inhoud iets afkoelen.
- Klop er de eierdooier door, draai het vuur laag en roer nog vijf minuten tot het mengsel is ingedikt. Laat niet koken.
- Laat de cakejes vijf minuten in hun vormpjes zitten en haal ze er dan voorzichtig uit.
- Reken 2 cakejes per persoon, bestrooi ze met de resterende poedersuiker en bedruip ze met wat limoensiroop.
