Romige chocoladepotjes
Gepost door Carte dOr
Gepost door Carte dOr
Geef score
Kooktijd10 min
Porties

- 4 el Carte d’Or Stracciatella IJs (100 g/200 ml)
- 150 ml slagroom
- 100 g pure chocolade
- 20 g suiker
- 10 g chocoladeschaafsel
- 4 boterkoekjes
- Verwarm de room, suiker en chocolade al roerend in een kleine pan gedurende 1 minuut. Laat het vervolgens iets afkoelen.
- Schep in 4 schaaltjes een bolletje Carte d’Or Stracciatella IJs. Druk het bolletje ijs naar de bodem zodat de bovenkant gelijk komt met de rand van het schaaltje.
- Giet het afgekoelde chocolade mengsel rond het ijs, zodat het ijs volledig bedekt is.
- Plaats de schaaltjes gedurende 20 minuten in de vriezer.
- Garneer met chocoladeschilfers en serveer met boterkoekjes.
