Of je ze nu het liefst zoet lust of hartig: wafels gaan er altijd in. Als je deze 5 toptips bij het bakken in het achterhoofd houdt, kan er bovendien niets misgaan!
- Voeg een nootje gesmolten Solo (of een scheutje Solo vloeibaar) toe aan je beslag. Dat voorkomt kleven tijdens het bakken. Borstel ook het wafelijzer in met wat Solo vloeibaar.
- Verwarm je wafelijzer voldoende voor. Hou het verklikkerlichtje goed in de gaten en doe je deeg pas in het ijzer als het rode lampje uit is.
- Wacht lang genoeg om te checken of je wafel goed gaart. Wanneer je het ijzer te vroeg opent, trek je de wafel uit elkaar.
- Komt er geen stoom meer uit de zijkant van je wafelijzer? Dan is je wafel klaar.
- Haal je wafel voorzichtig uit de vorm met een vork met twee priemen en laat ze afkoelen op een taartrooster.
Klaar om te bakken? Deze selectie van originele recepten ù van traditioneel zoet tot lekker hartig en eigenzinnig ù biedt voor ieder wat wils. Maak het ijzer maar heet, ga aan de slag met beslag en bak ze bruin!